Developer

Sinds 2013 ben ik werkzaam als Developer op de R&D-afdeling van onze vestiging in Deurne. Fuji Seal is mijn eerste echte werkgever na mijn studie HBO Mechatronica. Van origine is het een bedrijf met veel mechanisch georiënteerde techneuten. “Times are changing” waardoor hedendaags alle facetten van het vakgebied mechatronica te pas komen:

Dagelijks dwalen mijn gedachten af naar hoe we de verpakkingen van Fuji duurzamer, concurrerender en efficiënter kunnen maken. Je bent iedere dag bezig met het product en het leuke is, dat ik in mijn vrije tijd door de winkel loop en onze eigen producten veelvuldig zie terugkomen.

Het werk is tevens zeer afwisselend, de ene dag zit je voor een uitdaging bij een klant een machine te ‘tweaken’, de andere dag ben je een concept voor een nieuwe innovatie aan het uitwerken. Voor mij is er bij Fuji Seal een goede balans tussen de theorie en de praktijk.

Hoe ontwikkel je samen met toeleveranciers en klanten een nieuwe innovatie? Welke afspraken en specificaties stel je op? Als Developer zit je altijd in het spanningsveld tussen welke informatie je kunt verstrekken aan partijen en welke niet, om te voorkomen dat ze met de innovatie ‘gaan lopen’. Te weinig informatie verstekken kan ook weer zorgen voor te weinig vooruitgang. 

Samenwerking met andere afdelingen en culturen is dagelijks aan de orde. Voor mij was het internationale karakter doorslaggevend bij de keuze voor Fuji Seal. Dit werd zelfs versterkt toen de vestiging in Deurne zich ontplooide tot het hoofdkantoor van Europa met veel nieuwe directe collega’s uit alle hoeken van deze wereld.